Medicina de Familie

Medicina de familie şi rolul ei în societatea românească

Probabil că foarte mulţi dintre noi au auzit, cel puţin o dată în viaţă, de noţiunea de medicină de familie. Dar oare câţi dintre noi ştiu ce înseamnă şi rolul pe care îl are în viaţa oricărui om.

Medicina de familie este specialitatea ce se ocupă de asistenţa medicală primară şi continuă, prin acţiuni de prevenire, educaţionale, terapeutice şi de recuperare. De asemenea, această specialitate are rolul de a promova starea de sănătate a individului, dar şi a întregii familii şi colectivităţi.

Medicina de familie a fost recunoscută ca specialitate medicală în România începând cu anul 1990. Aceasta reprezintă poarta de intrare a pacienţilor în sistemul de sănătate. Cu ajutorul medicului de familie, pacienţii au posibilitatea de a accesa toate serviciile medicale. De altfel, medicul de familie ocupă o poziţie centrală în sistemul de sănătate, chiar dacă lucrează în sistemul privat sau de stat. În România, rolul medicului de familie este foarte important. Practic, acesta este cel care oferă primul consult pacientului şi, în funcţie de suspiciunea de diagnostic, este redirecţionat către specialişti. De asemenea, acesta este cel care eliberează toate adeverinţele medicale necesare la locul de muncă sau pentru alte activităţi care au nevoie de a avea confirmarea că pacientul este apt din punct de vedere medical.

În viaţa medicală românească, asigurările de sănătate au avut un rol important în reafirmarea medicinii de familie. Apariţia acestor asigurări de sănătate a oferit o accesibilitate la serviciile medicale cât mai eficientă din punct de vedere economic. Astfel, medicina de familie a fost specialitatea care a rezolvat peste 80% dintre nevoile de asistenţă medicală a populaţiei.

Dorești să ne contactezi sau să îți faci o programare?

Multiple Certificări

Personal Calificat

Profesionalism

Our philosophy is very simple.
We give our best for people who expect the best.